- +45 23 32 24 03
- info@en-sidste-hilsen.dk
- Hverdage: 9:00 - 16:00
Hvis du ønsker et mindre gravsted eller urnested så kan det være en fordel at have en mindetavle på graven. Mange vælger i dag at lade sine kære hvile på et fælles område hvor der altid er blomster og flere besøgende end på et traditionelt gravsted.
Mindetavlen, også kaldet ”plakette” bruges ofte på kirkegårde, gravsteder og gravsten. Du kender sikkert mindetavlen fra store mindesten på historiske steder. Ofte er mindepladen lavet i stål, sølv, bronze eller sten. Mindetavlerne er ofte indgraveret eller præget med navne, datoer eller årstal. Nogle mindesten bliver udsmykket med symboler, blomster eller sågar billeder af dem der mindes.
Mindestenen har været brugt på kirkegårde lige så længe du kan huske tilbage. I udlandet er det meget brugt med mindetavlerne. Tavlerne ses både ved indgangen til kirkegården, på store pladser hvor folk samles for at sørge og på det enkelte gravsted.
Mindesten er kendt under flere synonymer.
Som du ved så har et kært barn mange navne og det gælder også for mindetavlen. Hvis du er landet på denne side og har søgt efter et af disse ord så er det fordi du har brugt et synonym for mindetavle.
Mindetavlen er en tavle med inskreption der ofte står eller er indmuret i væg, husmur eller gravsten. Den er til minde om en bestemt person, flere personer eller begivenheder der har tilknytning til stedet hvor mindetavlen befinder sig.
Mindepalderne bruges over hele verden og mange forskellige steder. Det er ikke kun på gravstedet at du finder tavlerne. Du kan finde dem i private haver hvor hunden er begravet. Nogle har opsat mindetavler i parker og anlæg hvor en bestem person har ydet en stor indsats eller doneret til området. Disse kaldes ofte for mindesmærker når der er lavet en monument, en statue der er rejst for at ære eller minde os andre om en bestemt historisk begivenhed eller en afdød person. Du kan altid være sikker på at når der er opsat et mindesmærke så vidner det om en mindeværdig, betydningsfuld person eller begivenhed.
Mindetavlerne er både et ønske fra kirkegårdene og fra pårørende. Udvalget i dag er ikke så stort når vi snakker ikke adelige afdøde. I mange år har en mindetavle på gravsten været forbeholdt de rige, de kongelige, de kendte samt byer og foreninger. Nu er mindetavler tilgængelige for alle der ønsker at opføre en mindetavle uanset om det er for deres elskede hund, kat eller undulat, eller hvis mindetavlen skal stå på et gravsted. Husk at undersøge med din kirkegård hvad der er muligt At få en mindetavle på kirkevæg er ikke det nemmeste her i Danmark. Den del er stadig forebeholdt de adelige. I Italien findes stadig ( epitaf / epitafium ) som mindetavlen også kaldes.
Hvis du ønsker at få en mindeplade til gravstedet så er det vigtigt du starte med at spørge på kirkegården om der er specielle regler for mindeplader. Hvis kirkegården har nogle regler om hvordan din mindeplade på udformes så vil de rigtig gerne fortælle om det. Kirkegården er nemlig meget interesseret i at dele deres viden så du ikke kommer i en situation hvor du skal fjerne din mindeplade igen. Derfor få en snak med graveren eller kirkegårdskontoret.
Mindeplader til gravsteder kan både være opretstående og de kan graves ned i græsplænen så de ikke stikker op over jorden. Ofte bliver navne, datoer og citater udskåret i mindepladen. Hvis du har specielle ønsker om formen, størrelsen eller udformningen så er du velkommen til at kontakte Marie og få en snak om dine ønsker og hvad der er muligt. Mange mindeplader bliver lavet på specialmål.
I helt gamle dage blev mange lagt til hvile i stenkister. Disse står i dag som kulturhistoriske mindesmærker. Roskilde domkirke er nok det vigtigste monument i hele Danmark. I kirken findes der flere gamle stenkister og marmorkister. Roskilde Domkirke har i den grad være inspirationen for ”Marie Carmel”. Kirken er en af grundstenene for at ”En Sidste Hilsen” samt ”Carmels Metal Design” har begivet sig ind på emnet om døden. Respekten for afdøde, kirken og hele historien om byggeriet gennem tiden har været en kæmpe inspiration for Marie.
Vidste du at på Store Kannikestræde 15 i København der passerer du en mindesplade der er sat til ære for Peter Faber der er forfatteren bag vores kendte julesang ”Højt fra træets grønnetop” Husk at bemærke den næste gang du gæster Store Kannikestræde.
På Amaliegade 9 i København finder du en mindetavle for H. C. Andersen – Angiveligt fordi han ofte kom i huset og besøgte familien Collin og efter signe afholdt han sin 50 års fødselsdag på Amaliegade 9
Borgergade 2, København blev der opført en mindeplade for komponisten Niels W. Gade for at ære den dag han blev født. ( Da han blev født hed samme adresse faktisk Borgergade 17 )
I København på Fiolstræde nr. 8, æres forfatteren Ludvig Holberg fordi han boede i ejendommen fra 1740 til 1754.
Dette vidner om at mindeplader kan bruges til meget andet end at mindes de afdøde. Når du overvejer at få lavet en mindeplade, skal den måske mindes andet end døden men i stedet måske de største øjeblikke i afdødes liv.
En sidste hilsen
Marie Carmel, der står bag En Sidste Hilsen, har altid haft store respekt og interesse for det at tegne og skabe flotte meningsfyldte og holdbare ting.
Selv om Marie er tredie generation kleinsmed, er hendes fag langt mere kunstnerisk end de tidligere generationer.
Maries passion er at skabe smukke, unikke figurer der kan bruges ude og inde, hele året igennem.
Hvis du søger anderledes, flot og holdbart gravpynt så er “En Sidste Hilsen” stedet for dig.
Info
Carmels Metal Design
Industribakken 3
2630 Taastrup
Info@en-sidste-hilsen.dk
+45 23 32 24 03
Der er ingen afhentning på adressen.
Alle varer sendes til modtageren / pakkeshop.