Gravpynt der holder

Gravpynt har igennem mange år prydet gravstederne på kirkegårdene over hele landet. Tidligere var det mest gravpynt med engel, hjerter og bronze fugle, der var det foretrukne gravsteds pynt. Der er de senere år kommet meget forskelligt kirkegårdspynt at pynte op med på gravstederne. 

I dag bruger mange pynten til at udtrykke deres følelser og til at ære afdøde med effekter og symboler der identificerer deres kære. 

En anden trend der er kommet for at blive, er at pynte graven med personlig gravpynt

Gravpynt i rustfristål


Rustfristål: Holder i mange år
Udseende: Vil altid blive ved at være flot
Vedligeholdelse: Ingen
Ulemper: Ingen

Forside / Alle / Gravpynt

Forsendelse
Lagervarer sendes samme dag. Bestillingsvarer aftales individuelt
1-3 dage
Sikker betaling
Sikker betaling gennem PensoPay Det sikrer dit køb 100% mod svindel.
SSL
Co2-Aftryk
Mange af vores produkter er udført af rest materialer fra større virksomhed
MÅL 12

Køb Smukt og dekorativ gravpynt.

Gravpynt er en fin måde at udsmykke et gravsted. Når vi skal sige farvel til et familiemedlem skal et gravsted være et rart sted at komme når vi skal mindes dem. Med smuk og dekorativ gravpynt kan du lave et gravsted der fortæller noget om den person der ligger begravet.

Når du vælger pynt til gravstedet, kan du hos Metaldesign finder du et udvalg af dekorativ gravpynt der vil gøre enhver gravplads til et smukt sted. Der findes gravpynt med og uden tekster og citater, alt sammen helt efter hvad du syntes passer bedst. Ord er, selvom det kun er et par enkelte linjer, med til at fortælle meget om en person, om den de var og stadig er i vores hukommelse. At mindes den afdøde med ord er en god måde at vise at man holdt af og savner personen. Et stykke gravpynt med nogle få ord der siger noget om afdødes personlighed er oplagt at bruge som gravpynt.

Der findes mange forskellige typer gravpynt med foruddefineret tekst, men ved Metal Design kan du bestille din gravpynt med din helt egen personlige tekst der lige netop beskriver den person du gerne vil mindes.

Metal Design har specialiseret sig i at lave gravpynt i forskellige materialer, rustfrit stål eller sort jern som enten bliver malet eller forbliver ubehandlet så det med tiden får patina og dermed et seværdigt præg.

Der er et stort udvalg af forskellige figurer lige fra de traditionelle hjerter og kors til sut og sutteflasker eller måske en fodbold. Gravpynten produceres i flere forskellige størrelser, så de kan passer til enten et urnegravsted eller kistegravsted og give gravstedet det personlige og smukke udtryk.

Vælger du Gravpynt med et hjerte kan det f.eks. symbolisere den kærlighed man har haft til den begravede. Det kan også være noget helt andet, en engel, en fugl, en blomst eller andet der passer godt til gravstedet. Figurerne er med til at fortælle noget om den afdødes og dit forhold.

Det skal bare være noget der får dig til at glædes og mindes gode oplevelser med personen.

Er dit elskede kæledyr død, er der også mange mennesker der i dag syntes det vigtigt at have et sted hvor man kan sørge og savne. Med gravpynt til hund eller kat kan du gøre gravstedet i haven eller på dyrekirkegården til et særligt sted at mindes din firbenede ven og tænke på alle de dejlige oplevelser i har haft sammen.

Personligt gravpynt

I en tid hvor mange identificerer sig igennem forbrug, har den materielle kultur ikke overraskende vundet indpas på vores kirkegårde. Flere og flere ønsker at sætte et personligt præg på deres afdødes gravsted, hvilken dekoration der skal præge det enkelte gravsted. På børnegravsteder ses der ofte forskelligt legetøj som bamser, brandbiler og lignende ting, der tydeligt viser at ting fra vores dagligdag er rykket ud på nutidens gravsteder. Alt sammen for at skabe et samlingspunkt hvor du alene, eller sammen med familien kan komme og mindes den afdøde.

Mennesker er forskellige og derfor er der også mange forskellige ønsker til, hvordan et gravsted skal udformes for, det kan blive et rart sted at komme og mindes den afdøde.

Du skal bare være opmærksom på der er forskellige regler til hvordan du må pynte gravstedet. Selvom du betaler til gravstedet, er du stadig kun lejer og det er menighedsrådet i det enkelte sogn der bestemmer hvad der må bruges af gravpynt. Det varierer fra sogn til sogn, så kontakt det lokale menighedsråd inden du begynder at pynte gravstedet, særligt hvis du har nogle specielle ønsker.

Kirkegårdskontorerne bekræftet vi pynter gravstederne anderledes end tidligere. Det er begyndt stille og roligt og over de seneste 15 år og man ser nu i større grad legetøj, mindeplader, tegninger, havenisser og lamper. Børn og unges gravsteder er ofte de mest personligt udsmykkede

Flere og flere danskere er altså begyndt at udsmykke deres pårørendes gravsteder med lys, bamser, fotos, citater, tegninger, havenisser og ikke mindst forskellige figurer i mere holdbare materialer såsom metal. Hvor døden tidligere var noget man ikke skulle tale om, er det idag ikke noget der længere skal pakkes væk. Gravstedet bruges nu som samlingspunkt og med mulighed for at sætte sit personlige præg som knytter os sammen, et sted at mindes, sørge og ikke mindst huske alt det den afdøde var i levende live. Gravpynt er med til at skabe et hyggeligt og dejligt sted at besøge og samtidig være med til at vise hvem den afdøde var.

Køb Gravpynt der holder i mange år

Gravpynt fra Metal Design bliver produceret på miljøvenlig måde og i et materiale der er langtidsholdbart. Alle produkterne er lavet i forskellige metaltyper og kan tåle at stå ude året rundt. Der bliver kun smukkere med årerne når det får noget patina.

Når man besøger gravstedet, er det altid rart at se at der står nogle personlige genstande, der kan pynte og samtidig mindes hvem vi har mistet. Man ser tit gravpynt som blomster og gran, men det holder sjældent så længe, hvorimod gravpynt i form af figurer, mindeplade og lign. holder til at stå ude i vind og vejr og samtidig være stilfuldt og med til at sætte det personlige præg på gravstedet.

Genstandene ved gravstedet er også noget andre besøgende på kirkegården kan nyde synet af og som måske kan give lidt stof til eftertanke. Gravpynt kan også varieres afhængig af hvilken årstid det er, eller til bruges ved specielle højtider.

Der findes mange forskellige slags gravpynt lige fra blomster, små buske til alle mulige forskellige figurer, mindeplader, tegninger, bamser, gravlys osv. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser for hvordan et gravsted kan udformes, men husk at kontakte det lokale menighedsråd for at få godkendt dine ideer.

Hvor køber man gravpynt?

Vi vil altid savne dem vi har begravet og gravpynt og små mindedekorationer er en dejlig måde at mindes dem på og få os til at tænke tilbage på gode stunder.

Gravpynt kan købes mange forskellige steder lige havecentre og blomsterbutikker, til de mere specielle butikker med brugskunst. Der er også en del kunsthåndværkere og metaldesignere der i dag laver gravpynt på bestilling, så du får lige præcis det som du gerne vil have.

I havecentre, blomsterbutikker og brugskunstbutikkerne finder du et stort udvalg af buske og blomster, både kunstige (der jo holder længere) og friske. Forskellige figurer af mos, gren- og halm kranse, samt et udvalg af stenfigurer og fuglebade. Er du på jagt efter gravlys og lanterner er det også en del af udvalget.
Kunsthåndværkerne og metaldesignere fremstiller forskellige typer figurer og mindeplader i forskelligt materiale eks. forskellige typer af metal og granit.

Firmaet Carmels Metal Design arbejder med metal, rustfrit stål, sort jern som bliver malet eller uden behandling og derved med tiden får patina. Firmaet laver opgaver på bestilling, så du kan få det lige som du ønsker. De har et sort udvalg eks. hjerter, blomster, englevinger, kors, sutteflasker osv. De kan lave gravpynt med eller uden tekster og i forskellige størrelser. Alt sammen tilrettet lige efter dine ønsker.