Julepynt

Metal designet julepynt kan holde i mange år, selvom det står ude i vind og vejr. Samtidig kan julepynten genbruges på kirkegården år efter år. Mange pynter gravstedet til jul for at skabe hygge, glæde og julestemning i den ellers mørke og kolde tid. Hos “En sidste hilsen” kan du købe julepynt eller få lavet personligt kirkegårdspynt der skaber julestemning. Du kan få snefnug, en julemand, julekone eller julenisser i metal og et unikt design. Kun din fantasi sætter grænserne.

Julepynt i rustfristål


Rustfristål: Julepynt der holder i mange år
Udseende: Vil altid blive ved at være flot
Vedligeholdelse: Ingen
Ulemper: Ingen

Inspiration til din julepynte på gravstedet

Mange sætter en stor ære i at julepynte til jul på gravstedet og på kirkegården. Her  julepyntes op til jul med alt fra gammeldags julepynt, blomster, puder, dekorationer til levende lys. Har du overvejet at julepynte gravstedet med rustfristål med “En sidste hilsen”. Hvis du, som Marie Carmel “En sidste hilsen”s ejer elsker julen begynder du allerede at julepynte til jul og høre julemusik tidligere end de fleste.  Er du lige som os og bare elsker julen for vildt? Hos os starter julen allerede i sensommeren, hvor der designes julepynt til kirkegårde, gravsteder og mindeplader. Hele sensommeren tegnes og designes de nye juledesign og julepynt, inden det holdbare julepynt skabes i værkstedet. At designe julepynt i metal er godt for jordkloden, da det kan holde i mange år. Det at skabe julepynt der kan pynte på gravstedet og sprede julestemning på kirkegården er en stor glæde for Marie. Derfor kan du altid ringe til Marie og få en jule snak om dine ønsker for kirkegårdspynt eller pynt til gravstedet.

Salget af Julepynt starter tidligt.

Butikkerne begynder allerede efter halloween i oktober at sælge julepynt. Selvom mange synes det er alt for tidligt er der alligevel godt gang i salget af julepynt allerede der.

De fleste har hørt om Georg Jensen julepynt, men det er ikke det eneste metal julepynt der findes. Hvis du har nogle julebilleder af afdøde så kan du laminerer dem og sætte dem i billedrammen sammen med juletræskæde på gravstedet.

Har du overvejet at få designet unikt pynt til gravstedet med dit eget præg? så er “En sidste hilsen” stedet hvor det kan lade sig gøre.   Du kan få designet præcis det juletræspynt du kunne bruge år efter år som kan pynte på gravstedet så der er pyntet pænt op til jul. Med designet julepynt fra En Sidste Hilsen kan du nu få lavet lige præcis det julepynt du altid har drømt om. 

Du kan også vælge et  “Marie Carmel julepynt” Det er lavet i rystfrit stål og holder i mange år uanset om du bruger dem ude eller inde.

Julestemning på kirkegården

Hvad der skaber julestemningen hos den enkelte er vidt forskelligt men fælles for langt de fleste er at julen er lig med hygge, gran, jule pynt, julelys og beroligende julemusik. Når du pynter op til julen på kirkegården så lyt til noget hyggelig julemusik det kan hjælpe til at slippe sorgen for en stund og bare være et nuet og mindes alle de gode stunder du havde med afdøde. Hvis kirkegården har stået for at dække gravstedet med gran så er julen allerede på graven og du kan holde focus på at gøre gravstedet hyggeligt med blomster, lys og pynt.

Men hvad er julen og hvor stammer den egentlig fra?

Julen er i dag en kristen højtid

Idag er julen en kristen højtid hvor Jesus fødsel mindes og hvor mange mødes med deres familier, spiser julemad, synger julesange og pakker gaver op. I kirken afholdes der mange julearrangementer i løbet af julemåneden. Kirken og kirkegården bliver ofte pyntet op med ekstra lys og blomster samt gran. Op til selve juleaften afholdes der flere julegudstjenester og mange søger til kirke og præst i december måned.

Rent faktisk ved ingen hvor ordet jul opstod fra men de fleste glæder sig til julen og mærker forventningernes boblen og glæden over at have tid til at se familie og venner. Et godt bud på hvor ordet jul opstod er at se tilbage i vikingetiden hvor jul betød fest og var en gammel fest der blev holdt for at fejre dagene blev længere og længere.

Juleaften

Vi kender alle julen og dermed også juleaften. Men det er meget forskelligt hvad den betyder for den enkelte og hvordan den holdes. Nogle kalder den børnenes fest eller hjerternes fest. Ens er at julen forbindes den med lækker mad, gaver og julesange.  

Men juleaften er helt oprindelig den aften hvor man fejrede jesus fødsel men man fejrede også i gamle dage en fest for solen. Idag er julen mere en højtid hvor der hygges med venner og familie til en hyggelig julefrokost eller lækker julemad. Børnene ser måske traditionen tro disneys juleshow og venter utålmodigt ved juletræet på gaverne.

Juletræer

Juletræer og lys har en stor rolle i dagens juletid. Der er juletræer både inde i kirken og ofte ude  på kirkegården med masser af lys i. Hvor kommer den tradition med juletræer egentlig fra og hvad symbolisere juletræet?

Juletræet symbolisere livets træ, et helligt træ, fra edens have. Træet blev sat ind i stuerne tilbage i 1500 tallet for at fejre at livets træ blev født julenat. I den verden vi kender, er livets træ Jesus Kristus og frugten fra livets træ er det evige liv vi får til dåben i kirken.
Gaverne under juletræet er et symbol på frugten fra livets træ.
Skikken med et pyntet juletræ kom til Danmark fra Tyskland i starten af 1800 tallet og blev dengang mest dyrket af adelen og borgerskabet. Det bredte sig i løbet af 1800 tallet til juletræet også kom ind i de almindelige hjem. Men helt tilbage i 1500 tallet havde tyskerne juletræer i deres hjem til jul. Først i 1900 tallet blev det en tradition at sætte en julestjerne på toppen af juletræet. I dag er det ikke bare en julestjerne. Der findes flere designer julestjerner der sidder på toppen af juletræet.

Pynt til juletræer

Vidste du at det var Tyskerne der begyndte i 1800 tallet at lave pynt til juletræern. Danskerne var hurtige til at importere det  farvestrålende julepynt, farvet glas, metal tråde, papirsklip og perler til at pynte deres juletræ.

Hos mange danskere begyndte de selv at lave julepynt som julestjerner, juleroser i silkepapir, flettede hjerter og kræmmerhuse der fyldtes med spiselig godter samt farverige guirlander.
Pynten var alle helt enige om i de forskellige lande, men hvad der skulle være på toppen af træet var der mange forskellige meninger om. I Peters jul hører vi at det er storken der sad i toppen af træet men siden er der også placeret engle og spir. Stjernen som vi kender den idag blev mere udbredt da salmedigtere verden over begyndte at beskrive betlehemsstjernen fra Matthæusevangeliet der forbinder stjernen med jesus fødsel og den kristne tro.